Zorgverzekering bijhouden

Als u wilt overstappen van zorgverzekering is het belangrijk om goed te kijken naar wat u de afgelopen jaren nu echt aan zorg bent kwijt geweest. Dus niet het bedrag dat u uiteindelijk heeft betaald elk jaar aan de zorg, maar vooral de zorg waar u recht op heeft gehad en de zorg die u ook daadwerkelijk heeft gehad.

Bijhouden zorgverzekering bij overstappen

Als u een goed inzicht heeft in de kosten die u de afgelopen jaren heeft gemaakt voor uw zorgverzekering en de zorg die u ook echt vergoed heeft gehad komt u er waarschijnlijk achter dat uw zorgpakket uitgebreider is dan wat u eigenlijk nodig heeft. Dit is in elk geval bij de meeste Nederlanders wel het geval. De meeste mensen nemen een aanvullende verzekering in de trant van ‘je weet maar nooit’. Op zich niet zo’n rare gedachte, maar het is natuurlijk gewoon zonde van het geld als er verder geen gebruik wordt gemaakt van de aanvullende zorgverzekering, of in elk geval niet voldoende om het geld waard te zijn.

Houd uw zorgkosten inzichtelijk

Bij de meeste verzekeraars kunt u online alle gegevens van uw polis inkijken alsmede ook een overzicht inkijken van alle kosten die u al heeft gemaakt aan zorg. Daar staat dus bijvoorbeeld bij hoeveel eigen risico u al heeft moeten betalen, hoeveel u heeft gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar en hoeveel een zorgverzekeraar direct aan een zorgverlener heeft voldaan. Dit is belangrijke informatie, want op basis hiervan kunt u dus goed inschatten of u, in het geval van een aanvullende verzekering, de juiste heeft gekozen. Overigens hebben niet alle verzekeraars een even inzichtelijk online polismap voor u, dus het kan ook geen kwaad om dit zelf bij te houden.

Previous post:

Next post: