Zorgverzekeraar vergoedt niet altijd

Zoals al in een ander artikel uitgelegd vergoeden zorgverzekeraars niet altijd die de zorg die aan u is verleend. Wat veel zorgverzekeraars namelijk doen is dat ze contracten afsluiten met zorgverleners. Hierdoor kan er een prijsafspraak worden gemaakt waardoor de zorgverzekeraar vaak korting krijgt en niet zoveel hoeft te betalen.

Nadeel contracten zorgverzekeraars

In het artikel over de naturapolis hebben we het hier ook al over gehad; het nadeel van de contracten die door zorgverzekeraars worden aangegaan met zorgverleners is dat u alleen als u bij die zorgverleners die een contract hebben zorg krijgt een vergoeding krijgt. Indien dit niet het geval is vindt er veelal geen vergoeding plaats en kunt u de zorg dus zelf gaan betalen.

Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat een zorgverzekeraar niet voor de zorg in elk ziekenhuis vergoedt. Hiermee moet u zeker oppassen, want als dit het geval is kunt u wellicht niet bij het ziekenhuis bij u in de buurt terecht, omdat daar de zorg dan dus niet vergoed wordt. Overigens komt dit wel steeds minder vaak voor. Als dit zo is staat het altijd vermeldt in de polisvoorwaarden.

Het belang van zorgverzekeringen vergelijken mag dan ook zeker niet onderschat worden. Het is altijd goed om polisvoorwaarden van diverse zorgverzekeraars naast elkaar te leggen om te kijken waar nu precies de verschillen zitten. Bij het overstappen van zorgverzekering dient u hier extra aandacht aan te besteden.

Previous post:

Next post: