Zorgtoeslag

Zorgtoeslag is zoals de naam al zegt een toeslag die u eventueel kunt ontvangen op uw zorgkosten. Niet iedereen heeft recht op zorgtoeslag. De zorgtoeslag is namelijk inkomensafhankelijk waardoor dit dus niet is weggelegd voor mensen met een hoog salaris. Maar hoe hoog mag uw inkomen dan zijn om wel in aanmerking te komen voor zorgtoeslag? U leest het in dit artikel.

Met welk inkomen komt u in aanmerking voor zorgtoeslag?

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage in uw zorgkosten wordt u geacht om jaarlijks niet meer te verdienen dan €30.939,-. Dit bedrag geldt voor een alleenstaande. Als u woont met uw partner geldt een ander salaris plafond, namelijk €42.438,-. Zit u hierboven, dan vervalt het recht op zorgtoeslag.

Overigens wordt niet alleen gekeken naar inkomen, maar ook naar het vermogen dat u heeft. Zit u bijvoorbeeld met uw salaris onder de bovengenoemde bedragen, maar beschikt u over flink wat vermogen; dan zult u alsnog geen recht hebben op zorgtoeslag. Bekijk de vermogenstabel op de website van de Belastingdienst en zie of u teveel vermogen heeft om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag.

Andere voorwaarden voor zorgtoeslag

Niet alleen het inkomen speelt een rol bij een aanvraag voor zorgtoeslag. Wat bijvoorbeeld ook belangrijk is is dat u minimaal 18 jaar bent, de Nederlandse nationaliteit heeft en een Nederlandse zorgverzekering heeft.

Als u niet zeker bent of u recht heeft op zorgtoeslag raden we u aan contact op te nemen met de Belastingdienst. Zij kunnen u alles vertellen over uw recht omtrent de toeslag op zorgkosten.

Denkt u erover om te gaan overstappen van zorgverzekering, dan raden we ook zeker aan om bovenstaande goed uit te zoeken indien u dit nog niet heeft gedaan. Het kan in sommige gevallen om een flinke tegemoetkoming gaan.

Previous post:

Next post: