Vrije zorgkeuze

De vrije zorgkeuze; als u denkt dat dit betekent dat u zelf mag kiezen welke zorgverzekering u neemt heeft u het verkeerd. Natuurlijk mag u elke zorgverzekering kiezen, maar dat is het niet waar het bij vrije zorgkeuze om draait. Zorgverzekeraars zijn namelijk onder te verdelen in 2 kampen, namelijk het kamp dat vrije zorgkeuze hanteert en het kamp dat dit niet doet. Wat het verschil tussen deze zorgverzekeraars is leest u hier.

Wel vrije zorgkeuze

Bij het wel hebben van vrije zorgkeuze betekent dit dat u de vrije keuze heeft aan zorgverleners. Een zorgverlener kan bijvoorbeeld een ziekenhuis zijn, maar het kan ook om andere zorg gaan zoals de fysiotherapeut. Natuurlijk kiest u zelf, maar we bedoelen dat de kosten voor deze zorg ook gewoon aan u of aan de zorgverlener zullen worden uitgekeerd. Bent u echter niet verzekerd voor fysiotherapie, dan gaat die vlieger uiteraard niet op op het moment dat u zorg bij de fysiotherapeut krijgt.

Geen vrije zorgkeuze

Dit is het tegenovergestelde van het wel hebben van vrije zorgkeuze. Om nu recht te hebben op volledige uitkering dient u de lijst met zorgverleners van uw zorgverzekeraar aan te houden. Alle instanties op die lijst zijn de instanties waar de zorgverzekeraar banden mee heeft. U bent dus in feite verplicht hier naartoe te gaan. Zijn deze instanties bij u in de buurt, dan is dit uiteraard geen enkel probleem. Houd bij overstappen van zorgverzekering rekening met de vrije zorgkeuze. Wij geven al aan op onze website bij welke zorgverzekeraars u hier wel en niet op kunt rekenen.

Previous post:

Next post: