Opzeggen en overstappen

Als u na het vergelijken van zorgverzekeringen heeft besloten om over te stappen naar een andere verzekeraar is dat niet moeilijk te regelen. U dient gewoon een aanvraag in bij de verzekeraar waar u uw zorgverzekering graag wilt onderbrengen en zij zullen uw aanvraag vervolgens in behandeling nemen. Als u bent geaccepteerd voor de verzekering neemt over het algemeen uw nieuwe verzekeraar contact op met uw huidige verzekeraar en zetten zij de verzekering stop bij uw huidige verzekeraar.

Let op met uw aanvullende zorgverzekering

Pas wanneer u bent geaccepteerd voor een aanvullende verzekering bij uw nieuwe zorgverzekeraar is het raadzaam om uw huidige aanvullende zorgverzekering op te zeggen. Doe dit niet eerder, want voor hetzelfde geld wordt u niet geaccepteerd en heeft u dus alleen een basisverzekering. Dan zult u dus elders op zoek moeten naar een zorgverzekeraar die u wel wilt accepteren voor een aanvullende zorgverzekering. Dit kan dus voorkomen worden door simpelweg te wachten tot u de zekerheid heeft geaccepteerd te zijn.

Verder moet u er ook rekening mee houden dat aanvullende verzekeringen niet bij elke verzekeraar hetzelfde zijn. Een pakket kan net iets anders samengesteld zijn, waardoor u misschien zaken in uw aanvullende zorgverzekering heeft zitten die voor u niet relevant zijn. Dat kan dus gebeuren.

Previous post:

Next post: