Informeren bij zorgverzekeraar

Uiteraard staan alle voorwaarden voor uw polis voor de zorgverzekering vermeld in de polisvoorwaarden. Alles wat u dus moet weten over uw zorgverzekering is hierin terug te vinden. Toch kan het af en toe lastig zijn om iets te vinden dat u zoekt, aangezien de polisvoorwaarden vaak uit nogal wat pagina’s bestaan en de zaken af en toe wat lastig omschreven kunnen staan. Twijfel daarom nooit om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Persoonlijk contact met uw zorgverzekeraar

Als zaken wat lastig voor u te begrijpen zijn zoals ze staan beschreven in de polisvoorwaarden kunt u altijd telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Over het algemeen kan er via deze weg duidelijker gecommuniceerd worden en kunnen medewerkers van de zorgverzekeraar u de dingen helderder uitleggen dan ze in de polisvoorwaarden staan.

Twijfelt u over een vergoeding, vraag het eerst na

Dit is heel belangrijk. Als u niet zeker weet of u recht heeft op een vergoeding voor een bepaalde behandeling of medicijn; neem dan altijd contact op met uw zorgverzekeraar. Het kan nooit kwaad om dit vooraf duidelijk te hebben, want als u nadien te horen krijgt dat een bepaalde behandeling niet wordt vergoed zit u met de gebakken peren. Dit valt dus te voorkomen door dit vooraf kort te sluiten met uw zorgverzekeraar.

Previous post:

Next post: