Basispakket en fysiotherapie

Vanuit het basispakket van de zorgverzekering wordt fysiotherapie voor volwassenen niet vergoed. Hier moet wel een kleine kanttekening bij, want dit geldt dan alleen voor de eerste 20 behandelingen. En ook bij die 20 behandelingen moet dan weer een kanttekening worden geplaatst, want deze zijn dan niet per kalenderjaar, maar per aandoening waar de behandelingen plaatsvinden.

Heeft u na 20 behandelingen wel recht op vergoeding?

In sommige gevallen heeft u inderdaad na 20 behandelingen aan 1 aandoening wel recht op een vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat deze vlieger alleen opgaat als de aandoening voorkomt op de lijst van chronische aandoeningen. U kunt hier de lijst met chronische aandoeningen bekijken.

Aanvullend verzekeren voor fysiotherapie verstandig?

Als u fysieke klachten heeft of heeft gehad kan het zeker verstandig zijn om aanvullend te verzekeren op uw basisverzekering voor fysiotherapie. Als u echter gezond bent en verder ook weinig risico loopt op fysieke klachten kunt u deze net zo goed achterwege laten.

Hoeveel behandelingen worden vergoed?

Aangezien u bij zorgverzekeraars uit diverse pakketten kunt kiezen om fysiotherapie aanvullend te verzekeren is het antwoord op deze vraag dus afhankelijk van het pakket dat u heeft gekozen. Vaak begint dit bij 9 behandelingen die u vergoed krijgt en loopt dit op tot alle behandelingen die u vergoed krijgt. Het is dus maar net afhankelijk van hoe uitgebreid u dit wilt meeverzekeren.

Previous post:

Next post: