Aanvullende verzekering

Als u de dekking uit het basispakket van de zorgverzekering te karig vindt kunt u besluiten om uzelf aanvullend te gaan verzekeren. Dit kan bijvoorbeeld voor tandartskosten. Vanuit de basisverzekering wordt er slechts een klein gedeelte van uw kosten bij de tandarts vergoedt, waardoor het de moeite kan zijn om hier dus op aan te vullen. Dit is natuurlijk niet het enige, want u kunt eigenlijk aanvullend verzekeringen voor alles dat met zorg te maken heeft. Of dit nou fysiotherapie is of medisch advies op sportgebied, dit valt allemaal mee te verzekeren.

Acceptatieplicht zorgverzekeraar

Waar in het artikel over de basisverzekering nog te lezen was dat de zorgverzekeraar de plicht heeft om u te accepteren voor de zorgverzekering geldt dit dus niet voor een aanvullende verzekering. Elke verzekeraar is gemachtigd om u te weigeren hiervoor. In de praktijk valt het nog wel mee hoe vaak dit voorkomt, maar het gebeurt zeker wel.

Hoe uitgebreider het pakket, des te uitgebreider de zorg

Vaak bieden zorgverzekeraars meerdere mogelijkheden tot het aanvullen van uw basisverzekering. We nemen even als voorbeeld fysiotherapie. Bij aanvullend pakket 1 kun je bijvoorbeeld 9 keer per jaar naar een fysiotherapeut waarbij de zorgverzekeraar de kosten dekt en bij pakket 2 is dit al 18 keer. Uiteraard kost pakket 2 wel meer dan pakket 1 in zo’n geval. Maar u zit dus dat u wel mogelijkheden hebt waar het de aanvullende verzekering betreft. U kunt deze dus heel aardig op uw eigen behoeften afstemmen.

Overstappen zorgverzekering? Let op uw aanvullende verzekering

Gaat u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Let er dan op dat de aanvullende verzekering van uw huidige zorgverzekeraar niet met u mee verhuist en dat u bij uw nieuwe zorgverzekeraar opnieuw een aanvullende verzekering zult moeten aanvragen. Zoals u inmiddels weet kunt u hiervoor geweigerd worden. Zeg uw oude aanvullende verzekering dus niet op voordat u bent geaccepteerd voor uw nieuwe. Als dit namelijk niet gebeurt kunt u namelijk gewoon uw oude aanvullende verzekering aanhouden bij uw huidige zorgverzekeraar, terwijl u een nieuwe basisverzekering afsluit bij een nieuwe zorgverzekeraar. Dit mag en behoort dus tot de mogelijkheden.

Previous post:

Next post: