Aanvullende tandartsverzekering

Het basispakket van de zorgverzekering vergoedt tandheelkundige zorg, maar slechts alleen de standaard behandelingen. Wat er precies onder de standaard behandelingen valt kunt u nalezen op de website van de Consumentenbond.

Hoe bepaalt u of u een aanvullende tandartsverzekering nodig heeft?

Het is natuurlijk moeilijk in te schatten of u niet iets aan uw gebit zult krijgen in het aankomende kalenderjaar. Aangezien u zich voor het aankomende kalenderjaar verzekerd kan het dus verstandig zijn om een aanvullend pakket voor de tandartsverzekering te nemen. Het heeft 2 kanten, want aan de andere kant kan het ook weggegooid geld zijn als u hier geen beroep op hoeft te doen.

Toch kunnen behandelingen bij de tandarts prijzig zijn. Heeft u een goed gebit, dan kunt u er voor kiezen om geen aanvullende tandartsverzekering te nemen. Aanvullende tandartsverzekeringen zijn er overigens al vanaf 5 euro extra per maand, dus op zich is dat niet veel geld.

Als u een aanvraag heeft ingediend bij een zorgverzekeraar voor een aanvullende tandartsverzekering kan het zijn dat u eerst een aantal vragen moet beantwoorden over de staat van uw gebit. Hier kan de zorgverzekeraar dan zijn eigen conclusies uit trekken en beslissen om u toe te laten of te weigeren. Er worden regelmatig mensen geweigerd voor een aanvullende tandartsverzekering; behoud daarom altijd uw huidige tandartsverzekering tot u groen licht heeft gekregen en zeg daarna pas op. Anders zou het zomaar kunnen voorkomen dat u zonder aanvullende tandartsverzekering komt te zitten en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Previous post:

Next post: